Hacjenda® – historia restauracji

Z PASJI

tylko to co gotujesz z miłością jest naprawdę smaczne

Restauracja Hacjenda® opiera się na ponad 40 letniej tradycji. Swoich pierwszych gości przyjęła 1 sierpnia 1973 roku, otwierając tym samym (jeszcze nieświadomie) jedno z ważniejszych miejsc na kulinarnej mapie Poznania.

Bufet w restauracji Hacjenda® na Morasku
Bufet w restauracji Hacjenda® na Morasku

Powstała w szczerym polu, na obrzeżach miasta, przy piaszczystej drodze – Stąd też wzięła się jej nazwa – Hacjenda®. Z biegiem lat dookoła restauracji zaczęło przybywać zabudowań, a dawna wieś Morasko zamieniła się w peryferyjną część miasta Poznań. Mimo upływu wielu lat smak Hacjendy® pozostał ten sam – doskonały!

Wnętrze restauracji Hacjenda® na Morasku
Wnętrze restauracji Hacjenda® na Morasku
Restauracja Hacjenda na Morasku
Restauracja Hacjenda® na Morasku
Logo restauracji Hacjenda®
Logo restauracji Hacjenda®
dziedzictwo kulinarne Wielkopolski
dziedzictwo kulinarne Wielkopolski